RSS Feed

Қырыққабат салаты

Жеңіл тағамдарды көп адамдар тойымды болмайды деп санайды. Бірақ бұл қате екенін келесі салат арқылы дәлелдегім келеді:

Бізге керек келесілер:

қырыққабат(бір кг), сыр (жүз елу грамм шамасында), краб таяқшалары(бір орам (упаковка), жүгері дәнектері (бір баночка), қияр (бір дана), көк пияз, ас көк (укроп) (бір бір қысымнан), қаймақ (немесе майонез) (екі үш ас қасық).

Қырыққабатты мейілінше жұқа қылып турап, аздап тұз сеуіп, бетін қақпақпен жауып қоямыз. Үккіштен сырды өткіземіз, қиярды майда “соломка” қылып тураймыз, краб таяқшаларын кішкене төртбұрыш етіп майдалаймыз,  жүгеріні (мен бандюельді қатты жақсы көрем) қосамыз,көк пияз бен аскөкті турап, бәрін бір ыдыста арала стырамыз.

Қырыққабат (капуста) тұз салған соң жібіп, жұ мсақ болып қалады, одан да жұмсақ болсын десеңіз қолыңызбен сығып алыңыз. Сосын қырыққабатқа бағанағы қоспаны қосып, араластырамыз. Ең соңында майонез салып, араластырамыз. Үйдегілер майонезбен көбірек жақсы көреді, бірақ қаймақ қосқан фигураға тиімдірек :)))

Қаймақ салғанда тұзды көбірек салу керек, ал майонез болса тұзды тек қырыққабатқа қана қосамыз.

Дәмді, тез және тойымды. Оның үстіне жеңіл, асқазанға ауыр келмейд.
Астарыңыз дәмді болсын.

Кейін суретін ілем :)))

 

About aijannur

Кемпірқосақ үстінен басқа әлемге :)

One response »

  1. jaksi salad sekildi, mayonez koldanbaymin, jilda bir ret Jana jil ushin oliviege koskanim bolmasa, a bilaysha mayonezdi yougurtpende almastyruga boladi. nemese 1:1 mayonez ben yougurtti aralastiru kerek, sonda mayonezdin molsherin azaytuga boladi.

    aytpakshi, blogin katty unadi🙂

    Жауап беру

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s

%d bloggers like this: